500.00 TL
KG
|
TELEFONDA SİPARİŞ VER
0552 807 04 04
Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.
Ülkemizde tüketimi çok yaygın olmayan ancak tüketenlerin de vazgeçemediği bir lezzet varsa o da kuru ettir. Kuru et, balkanlardan gelerek dünyaya yayılan harika bir lezzettir. Fümeci Smokehouse Kafkas, Boşnak ve Klasik Kuru Et olarak üç çeşit kuru eti sizlere sunar. Kuru et Balkan mutfağına özgü, özel yöntemler ile yapılan bir tattır. Bu lezzetin yapım aşamaları usulüne göre değişir. Yağdan ve sinirden arındırılmış etin taze olması halinde soğuk ortamda birkaç gün dinlendirilmesi ile süreç başlamış olur. Dinlenmiş et, tuzlu ve sarımsaklı suyun içinde en az 21 gün bekletilmekte ve hemen ardından kurutma aşamasına geçilmektedir. Tuzlu ve sarımsaklı suyun içinde yeterince bekletilerek marine olmuş et, kurutma odalarında bekletilmekte ve bu odalarda asılarak bir gün bekletilmektedir. Bekletilen et özel yöntemler ile 5 gün boyunca kurutulmaktadır. Oldukça zahmetli olan et kurutma yöntemi, etin çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlamakta ve etin daha lezzetli olmasına yardımcı olmaktadır. Yüzyıllar boyunca eti saklama ve muhafaza etme amaçlı kullanılan bu yöntemin sonucunda harika bir lezzet ortaya çıkmıştır.