598.75 TL
KG
|
TELEFONDA SİPARİŞ VER
0552 807 04 04
Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.
Dananın göğüsünde bulunan omurları üstünden boyun bölgesine kadar uzanan bölümdür.
Yani tam olmasa da bile boyuna yakın olan yeri sırtıdır.
Çokça lezzetli etlerden birisi olan antrikot, ne şekilde pişirildiği kıvam ve tat açısından çok büyük bir etkiye sahiptir. Bu sebeple dana antrikot etini pişirirken oldukça özen göstermek ve bazı püf noktalara dikkat etmek lazım.
Çok lezzetli yumuşak ve tabiri caizse lokum gibi bir dana antrikot tarifi hazırlamak isterseniz. Sizler için aşağıda bilmeniz gereken bazı püf noktalar derledik. Şimdi gelin daha nefis ve lezzetli bir antrikot için neler yapılması gerekiyor bir bakalım.
Bütün olarak seçilen antrikotlar özel baharat karışımımız ile 3 saat boyunca masajlandıktan sonra, 1 hafta süreyle dinlendirilir.
2 farklı pişirme yöntemiyle yaklaşık 10 saatlik fırınlama ve tütsüleme işleminden geçirilir.
1 gün dinlendirildikten sonra Fümeci Antrikot füme et olur.
Antrikot 300 kg lık bir danada 6-8 kg bulunur. Rengi pembemsi ve dana etinin en yumuşak en lezzetli dolayısıyla değerli kısımlarındandır.